Kidonakia Corfu Appartementen

Bezienswaardigheden

Op Corfu is er veel meer te doen dan alleen strand-hoppen. Voor informatie om een betaalbare huurauto te boeken KLIK HIER
Hierbij de top 8 bezienswaardigheden op Corfu.

  1. Vidos eiland: Dit is een prachtig groen eiland maar 15 minuten verwijderd van Corfu, gemakkelijk te bereiken vanuit Corfu stad met een veerboot. Er kan hier prima gewandeld worden en na een lange wandeling kan er eten en drinken worden besteld bij de taverna. Vanaf het eiland is er een prachtig panorama uitzicht op Corfu stad.
  2.  Kerkyra (Corfu stad): De stad is UNESCO erfgoed, met Venetiaanse sferen. De drie forten van de stad zijn ontworpen door beroemde Venetiaanse ingenieurs. Hier kan urenlang worden gewandeld en gewinkeld. Ook zijn er een aantal unieke restaurants en plekken. Vraag hiernaar bij de receptie.
  3. Canal d’Amour: Dit is een toeristische attractie in het noorden van het eiland, in Sidari. De omgeving wordt gevormd door rotsformaties en helderblauw water. Een echt plaatje om te zien en uiteraard geschikt voor een duik in het water.
  4. Paleis van Sissi: Prinses Sissi was zo verliefd op Corfu dat ze besloot haar vakantiehuis daar te bouwen. Het paleis is een prachtig monument waar schilderijen te vinden zijn en vergeet de tuin niet met beelden en uitzicht over zee en Corfu stad.
  5. Pantokrator: De Pantokrator is de hoogste berg op Corfu. Bovenop de Pantokrator is een klooster en bij helder weer is er uitzicht over Corfu en Albanië.
  6. Chlomos: Chlomos is een dorpje in het zuiden. Het is een oud bergdorpje gelegen op een heuvel. Je waant je er 50 jaar terug in de tijd en doet je denken aan een verlaten spookstad. Er zijn oude huizen, olijfbomen en een kerkje waar je rustig in de schaduw kunt zitten en genieten van het mooie uitzicht.
  7. Muizeneiland, Pontikonissi: Dit is een ‘piep’klein eilandje dat te bereiken is met een bootje in Kanoni. Op het eiland is alleen een kerk te vinden, maar het is de moeite waard.
  8. Paleokastritsa, klooster: Het Theotokis klooster is te vinden in het strandplaatsje Paleokastritsa. Het klooster is bovenop een berg gelegen. Er is een museum maar vooral de bloemen zijn mooi om te zien. Voor de kattenliefhebbers, katten zijn er genoeg.