Kidonakia Corfu Appartementen

Fietstochten

Vanuit Agios Ioannis is er een ruime keuze aan fietsroutes. We bevelen hiervoor het gidsje Fietsen op zijn Grieks 3: Korfoe aan, dat u bij boeking kunt bestellen. Zo zijn er routes naar de al genoemde stranden van Ermones en Glyfada, naar de mooie hoofdstad Kerkyra, of rondritten van 15 tot 75 km in de heuvelachtige omgeving. In de zomer kan het erg warm zijn en raden wij het niet aan grote fietstochten te maken. Het is dan wel een droge hitte, maar fietsen in de zomer is niet ideaal. Enthousiaste fietsers staan vroeg op en zijn rond 8 uur op de fiets om rond 11 uur een strand te zoeken en pas na 6 uur terug te fietsen. Een ritje naar de Pantokrator is prachtig als je om 6 uur in de morgen wegfietst.

Voor recreatieve fietsers is het strand van Ermones een goede fietstocht – 45 min, het is vrijwel vlak. Naar het mooie strand van Glyfada is al gelijk een pittige klim met 15% hoogteverschil. Voor avontuurlijke Corfu rondtrekkers met een huurauto is het misschien handig om 1 fiets voor gezamenlijk gebruik te hebben voor boodschappen naar de bakker en kleine tochtjes.

Indien er interesse is organiseren wij ook fietstochten, zoals naar de ezelopvang. Dit is een mooie fietstocht met een koffie stop bij een Griekse bakker.

Onze standaard fietsen zijn hybrides en ATB’s van Giant

 P7296104