Vluchten

Hieronder een overzicht van diverse luchtvaartmaatschappijen die direct op Corfu vliegen. Het is mogelijk om bepaalde vluchten te combineren en dus als enkele reis te boeken. Let wel: de vluchten boek je standaard exclusief ruimbagage. Vluchtdagen kunnen wijzigen, controleer altijd de website van de maatschappij.

Amsterdam – Corfu

Corendon – maandag, woensdag en zondag

Transavia – maandag, (dinsdag), woensdag, (donderdag) en zaterdag

EasyJet – dinsdag en vrijdag (laatste vlucht 2 september)

Rotterdam – Corfu

Transavia – dinsdag en vrijdag

Dusseldorf – Corfu

Condor – maandag, woensdag, zaterdag en zondag

Ryanair – nog niet bekend (vanuit Weeze)

Eurowings – (maandag), dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Brussel Charleroi – Corfu

RyanAir – maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag (juni-oktober)

Vervoer

Hieronder tref je een aantal vervoersmogelijkheden op het eiland. Wees er voor een huurauto snel bij wegens schaarste!

Je kunt het best direct via de website van de betreffende verhuurder boeken.

Huurauto

De makkelijkste manier om je op Corfu te verplaatsen is met de auto. We huren zelf altijd een auto bij Corfu Sunrise, die doorgaans goedkoper is dan de wereldwijd gevestigde autoverhuurbedrijven. Website: www.corfusunrise.com.

Huurscooter

Een scooter huren is relatief goedkoop, maar kan op bepaalde plekken wat avontuurlijk zijn door een hobbelig wegdek. Tip voor een verhuurder: LINK

Huurfiets

Wij verhuren een aantal reguliere fietsen en e-bikes. Daarnaast kan je ook bij de Corfu Mountainbike Shop in Dassia mountainbikes huren.

Openbaar vervoer

Voor Griekse begrippen is het openbaar vervoer op Corfu goed geregeld. Bijna elk uur vertrekt een bus naar Corfu-stad (de blauwe bus). De groene lijn heeft een directe verbinding met Glyfada Beach. De tijden kan je hier bekijken: https://greenbuses.gr/routes-en?rt=B17. De halte is bij het stoplicht beneden bij het dorp, bij The Kitchen. Het beste is om de tijden vanaf Corfu stad aan te houden en daar 10-15 minuten bij op te tellen.

De vertrektijden voor de blauwe lijn kan je hier vinden: https://www.astikoktelkerkyras.gr/img/8_19.6.pdf . Ga uit van de tijden vanaf Aqualand. Je kan opstappen bij Aqualand (15 min lopen) of bij de bushalte tussen Spider Bar en de pizzabakker (7 min lopen). Het beste is de tijden van Aqualand aan te houden.

Daarnaast is het altijd mogelijk om een taxi te nemen. Een ritje van het vliegveld naar het dorp kost minimaal 25 euro, naar het dichtstbijzijnde strand 15-20 euro enkele reis.